Stian Molvik, Rådgiver

En runde på huset: Hva betyr en bra jobb for deg?

Så, for å starte litt lett med denne bloggen tenkte jeg det kunne ha vært gøy å begynne med et tema som de fleste tror jeg er ganske opptatt av; Hva betyr en bra jobb for deg? La oss ta en runde på huset her og høre hva en bra jobb betyr for folk. I dette innlegget intervjuet jeg våre rådgivere Stian Molvik og Unni Kolstad, og min kontor-nabo Barbara Stenvall (Erfaringskonsulent).

Barbara Stenvall: «En bra jobb for meg er en jobb der jeg blir utfordret og ikke minst har lyst til å komme på jobb.», var det første svaret som kom fram her. Andre poeng var det å få lov til å vokse og bli en del av arbeidsmiljøet og å bli inkludert både faglig og sosialt på det som skjer. Jeg kan si meg ganske enig i dette, om man ikke har lyst til å dra på jobb burde man vel egentlig ikke jobbe der man jobber lenger.

Unni Kolstad: «For meg så er en bra jobb en plass der jeg kan utvikle meg selv, lære noe nytt, få passe mye ansvar og få varierte arbeidsoppgaver, noe som blir dekket veldig greit med min rolle som Rådgiver.» Også dette er noe som jeg selv kan si meg veldig enig med, noen trives kanskje i en jobb der man skal gjøre det samme hele tiden, men jeg tror de fleste av oss liker å bli utfordret på forskjellige områder og føle at det dem gjør faktisk betyr noe, både for andre og for en selv.

Stian Molvik: «Vel, en jobb er jo 1/3 av hverdagen og 1/4 av livet, så det sier seg selv at det betyr kjempe mye, men på alvor? En bra jobb for meg er en jobb der jeg lærer noe nytt og får brukt det jeg kan fra før av, eller kort sagt en jobb som jeg engasjerer meg i. Det jeg liker spesielt med rollen som Rådgiver er at jeg kan gjøre meg kjent med en del ting og kan gå litt i dybde.» Det skal sies at det matte stykke her fikk en del folk på huset til å le, meg inkludert, men om man tenker over det er det mer enn sant. En jobb er en plass der du mest sannsynligvis kommer til å tilbringe en del tid på, og som allerede nevnt litt lenger opp her, så burde man tenke litt over om jobben man gjør og går til hver dag er verd tia – for å sette det på spissen.

Så, her har dere 3 innspill fra folk fra kompetansesentret for psykisk helse, konklusjonen her er vel at en bra jobb kanskje har mye likheter for alle, men kan også bety forskjellige ting for hver. Likhetene her, som også gjelder for meg selv er vel at man må føle at man er god til noe, og ikke blir betalt for å tvinne tomler 8 timer om dagen.

La oss vite i kommentar feltet hva en bra jobb betyr for deg, så ses vi igjen i neste uka 😀

  • L. Alexandra Silbermann Erfaringskonsulent Send e-post

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på haken, samtykker du i bruken av slike teknologier.

Lukk video