Noen av deltakerne på samlingen

5. samling for erfaringskonsulenter og deres ledere for Nordland, Troms og Finnmark

25.  – 26. november 2021 ble det avholdt samling for erfaringskonsulenter og ledere ved Quality Hotel Ramsalt i Bodø. Arrangører var Statsforvalteren i Nordland, Troms og Finnmark i samarbeid med Napha, Rio, Marborg, Korus Nord og Nordlandssykehuset. Målgruppen var erfaringskonsulenter og deres ledere – både kommunalt og fra spesialisthelsetjenesten

Det var en forventningsfull gjeng både blant arrangører og deltakere som stilte opp i Bodø torsdags formiddag 25. november for å delta på den 5. samlingen av erfaringskonsulenter i Nord-Norge. Samlingen gikk over 2 dager med et variert og innholdsrikt program. En stor takk til Dag Erik Hagerup og Asbjørn Larsen som loste de 35 deltakerne trygt gjennom programmet de to dagene hvor det ble tid til både læring, refleksjoner og gode samtaler. Et godt felles måltid rundt middagsbordet ble det også tid til på torsdags kveld.

Etter at vi på dag 1 var ønsket behørig velkommen, og status nå, erfaringer og utfordringer var unnagjort, ble vi loset gjennom en presentasjon av «Prosjekt Erfaringsbase- et nettverk av og for erfaringskonsulenter i region nord». Presentasjonen førte til at flere meldte sin interesse for å delta i nettverket.

Deretter ble det tid til å både skaffe seg kunnskap om og reflektere rundt tema som «Hva er erfaringskunnskap» og «Hva er erfaringskonsulentens rolle, hvem er best på hva?» Asbjørn loste oss gjennom den siste faglige biten på dag 1 med tematikken «Retningslinjer for erfaringskunnskap og erfaringskonsulenter».

Innslaget med Trond Bjerke via Teams hvor han fortalte om boken sin «Rus – avhengighetens paradokser» ble godt tatt i mot av tilhørerne.

På dag 2 var flere ledere på plass, og vi hadde også Husbanken på plass som orienterte om ordninger knyttet til bostøtte og startlån.

Deretter var det klart for en runde med «Hvordan erfaringskunnskap kan forvaltes og foredles i tjenestene» med innslag både fra Asker og Nord-Norge.

Før vi avsluttet med et «deltakerpanel» og refleksjoner, tok Knut Røed oss gjennom en seanse hvor bli ble satt inn i noe av metodikken bak det å kunne komme seg inn på den politiske agendaen.

 

 

 

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på haken, samtykker du i bruken av slike teknologier.

Lukk video