Foto av: Douglas Lopez fra Unsplash.com

Forskerskole i samarbeidsbasert forskning.

Forskningsgruppen Psykisk helse ved Fakultet for sykepleie og helsevitenskap (FSH) har i samarbeid med Regional kompetansetjeneste for arbeid og psykisk helse ved Nordlandssykehuset arrangert forskerskole i samarbeidsbasert forskning.

Forskerskolen har vært digital og hatt seks samlinger over 3 timer. Strukturen på hver samling var først to økter med forelesning før deltakerne kunne arbeide med dagens tema knyttet til eget prosjekt  Forskerskolen har hatt følgene tema:

  • Introduksjon til samarbeidsbasert forskning,
  • Hva er kunnskap og hva er vitenskap?
  • Forskningsprosessen og forskningsetikk.
  • Å samle inn data sammen.
  • Å analysere data sammen.
  • Å skrive og formidle sammen.

Før hver samling ble det sendt ut leseliste med utvalgt vitenskapelig litteratur.

Til sammen har 16 personer deltatt på forskerskolen. Deltakerne har hatt ulik bakgrunn. Noen har egenerfaring med psykiske helse- eller rusproblemer, noen har egenerfaring fra praksis/ forskningsfeltet og noen er stipendiater eller forskere. Felles for alle er at vi ser verdien og nytten av å kombinere ulike perspektiver i forskningsprosjekter og ønsker å lære mer om samarbeidsbasert forskning. Tilbakemeldingene fra deltakerne har vært gode, og flere ønsker å fortsette samarbeidet i det nettverket som er blitt dannet gjennom forskerskolen.

Forskerskolen er unik i norsk sammenheng med sammensetningen av deltakere med variert bakgrunn, og den digitale gjennomføringen har også gjort det mulig å samle deltakere fra ulike steder.

Deltakerne har vært fra Trøndelag i sør til Troms i nord.

Kursledere har vært Professor emerita Marit Borg, stipendiat Marianna Borowska, FSH og Cathrine Moe som er førsteamanuensis ved FSH og forsker ved Regional kompetansetjeneste for arbeid og psykisk helse ved Nordlandssykehuset. Utgifter til forskerskolen er finansiert av småforskmidler fra FSH.

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på haken, samtykker du i bruken av slike teknologier.

Lukk video