Jobbsøkere

Jobb neste?

Visste du at ingen andre kan forutse om du lykkes i arbeidslivet? ikke venner, ikke arbeidsgivere og heller ikke helsepersonell. Vil du gi det en sjanse? Vi vil hjelpe og støtte deg på veien. Det eneste vi krever av deg er at du ønsker å finne deg en jobb

«Riktig jobb er viktig»

Psykiske plager kan bidra til at jobb kan være utfordrende. Vi ser at med hjelp kan mange flere stå i jobb. Fordeler med jobb er mange, blant annet bedre økonomi, større sosialt nettverk og ofte motivasjon til å takle dårlige perioder.

Hva er hensikten med IPS?

Hensikten med Individuell jobbstøtte (IPS) er å gi tilpasset støtte til deg som jobbsøker med utfordringer knyttet til psykiske helse eller rusproblematikk. IPS-jobbspesialister er alltid tilknyttet helsepersonell og får henvisning via helsevesenet. IPS finnes ikke overalt, men spør din behandler om dette tilbudet finnes der du får din behandling.

Vi jobber etter noen sentrale prinsipper:

  • Deltakelse i IPS er basert på eget ønske og valg.
  • IPS-tjenestene er en integrert del av behandlingen.
  • Målet er ordinær, lønnet jobb.
  • Individuelt tilpasset rådgivning om økonomiske stønader/ytelser.
  • Jobbsøk starter raskt, og skal ikke avventes fullført behandling, utredning eller uttesting.
  • Oppfølgingen er ubegrenset i tid og individuelt tilpasset arbeidstaker og arbeidsgiver.
  • Jobbsøk skjer ut fra deltakerens ønsker, interesser og ferdigheter.
  • Systematisk jobbutvikling med grunnlag i den enkeltes ønsker og mål.
    Prosessen

Hvordan jobber vi?

Etter at en jobbspesialist får henvisning fra din behandler, gjennomføres det noen møter med deg som jobbsøker. Hensikten med disse møtene er å få et innblikk i hvem du er og hvilke jobbønsker du har.

Etter disse møtene lager du og jobbspesialisten din en plan på hvordan du vill at jobbstøtten din skal være. Når en plan er laget, drar jobbspesialisten ut for å besøke arbeidsgivere. Under disse arbeidsgiverbesøkene undersøker jobbspesialisten hva mulighetene i bedriften er. Dette kan være alt fra kompetansekrav, ulike typer stillinger, arbeidsmiljø og behov hos den aktuelle arbeidsgiveren.

Jobbspesialisten kan også hjelpe deg med CV, søknad, intervju trening, karrièreplan og økonomiske støtteordninger. I IPS er det du som jobbsøker som bestemmer hvor mye/lite hjelp du ønsker og hvor mye du vil at jobbspesialisten skal ha kontakt med en eventuell arbeidsgiver.

Når du er kommet i en jobb, har du støtte fra jobbspesialisten så lenge du er til behandling, eller til du bestemmer deg for at du ikke trenger oss lengre.

 

 

 

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på haken, samtykker du i bruken av slike teknologier.

Lukk video