
Samhandlingsstrukturer
For å kunne gi en helhetlig koordinert støtte for jobbsøkerne i IPS, er god samhandling viktig. IPS-samarbeidet består alltid av en jobbsøker, en behandler i helse og en IPS jobbspesialist. En nav-veileder er som regel også involvert. I de fleste saker samhandler vi likevel med langt flere gjennom oppfølgingsløpet. Hvem som trekkes inn i samarbeidet, avtales med den enkelte jobbsøker, og vil avhenge av jobbsøkerens ønsker og behov.
Eksempler på naturlige samarbeidspartnere:
– Arbeidsgivere
– Nav-veiledere
– Familie og venner
– Fastlege
– Ruskonsulenter
– Støttekontakter
– Skole
– Politi og kriminalomsorgen
– Barnevern
– Og mange flere…
I tillegg til eksterne samarbeidsparter, baserer IPS-modellen seg mye på teamarbeid – både innad i jobbspesialistteamet, men også i helseteamene tilknyttet tjenesten.
IPS Kvalitetsskala, o-2
«Integrering av arbeidsrettet rehabilitering med behandling av psykiske lidelser gjennom hyppig kontakt med teammedlemmer: Jobbspesialistene deltar aktivt under ukentlige møter med behandlingsteamet (som ikke kan erstattes av administrative møter), der enkeltdeltakere og deres sysselsettingsmål drøftes og beslutninger fattes i fellesskap i teamet. Jobbspesialistens kontor er i nærheten av (eller deles med) medlemmene i behandlingsteamet. Behandling og de arbeidsrettede tjenesterdokumenteres på ett skjema. Jobbspesialistene hjelper teamet med å holde fokus på arbeid også for personer som ennå ikke er henvist til de arbeidsrettede tjenester.»